Deze Nederlandse Bikeparken moet je bezocht hebben! (2024)

Samenvatting

  1. 11. Netersel
  2. 22. Bikepark Gorinchem
  3. 33. Wielerexperience Roosendaal
  4. 44. Bikepark Zaltbommel
  5. 55. Bikepark Groningen
  6. 66. Bikepark Rotterdam
  7. 77. Indoor MTB Almere + MTB Skills park Almere

Tot een paar jaar geleden waren de bikeparken in ons eigen landje vooral voor BMX-ers en dirtjump mountainbikers. De hoge sprongen die je daarbij moest maken waren niet echt geschikt voor de crosscountry of enduro mountainbiker.

Maar gelukkig is er veel veranderd! Bij onderstaande bikeparken kan je prima met je ‘gewone’ mountainbike terecht. Dus we hoeven niet meer persé naar het buitenland om onze skills op te poetsen. Chill!

01

1. Netersel

Volgens de site MTB routes is dit momenteel de #1 route in Nederland. Met 4 kilometer is deze niet heel erg lang, maar zit wel bommetje vol technische features.

Het dak van Netersel is een oude vuilnisbelt waarop de route is aangelegd. Verwacht veel korte klimmetjes die elkaar in rap tempo opvolgen. Dus je zit zo stuk! En na ieder klimmetje ga je weer naar beneden via drops, rockgardens, houten vlonders en nog veel meer. Een behoorlijke techniek heb je wel nodig om hier aan de slag te kunnen. Alles is lekker compact bij elkaar, dus na je pauze kan je nog een paar extra rondjes rijden!

Bekijk hier de route info.

02

2. Bikepark Gorinchem

Het bikepark in Gorinchem is nog vrij nieuw. Het leuke van dit park is dat het lekker overzichtelijk is. Als je via de dijk aan komt fietsen zie je in één oogopslag het complete park. En je weet dus wat je te wachten staat!

Er is een oefenrondje, leuk voor de kleintjes onder ons. Of juist de beginnende mountainbiker. Maar buiten dit oefenrondje kan je je skills goed verbeteren. Er zit best wat heftige constructies bij waar je je angst beter thuis kan laten. Maar ook hier kan je rustig beginnen en daarna op gaan bouwen tot jouw gewenste niveau. Wat vind je er? Een wallride, diverse rockgardens, northshores, skinnies en (technische) klimmetjes.

Bekijk hier de route info.

03

3. Wielerexperience Roosendaal

De naam zegt het eigenlijk al: hier is dus echt van alles te vinden als je fietsen leuk vindt. Zo vind je er een wielerbaan, maar ook één van de grootste pumptrack banen ter wereld. Hier werd in 2020 nog de Red Bull UCI Pump Track World Championships Dutch Qualifier gehouden. Maar er is dus ook een MTB park.

Ook hier vind je de technische klimmetjes en afdalingen, drops, north shores en springbultjes. Je kan de route op ieder niveau rijden en steeds een stapje verder gaan als je durft. De pijltjes geven perfect de moeilijkheidsgraad aan. Ga jij uiteindelijk voor de hoogste drop?

Bekijk hier de route info.

04

4. Bikepark Zaltbommel

Ook in Zaltbommel heeft de vuilnisbelt een metamorfose naar bikepark doorgemaakt. Het idee was eigenlijk om een MTB route te bouwen, maar dit is niet doorgegaan. Dan maar op minder oppervlakte meer uitdaging moet men gedacht hebben.

En dat is uiteindelijk prima gelukt! Het parcours bestaat uit drie heuvels met meerdere lijnen naar beneden. Ook hier is de moeilijkheidsgraad aangeduid in kleuren en heeft iedere heuvel zijn eigen klim. Waardoor je je kan concentreren op één heuvel voordat je doorgaat naar de andere. En dus niet steeds de complete route hoeft te fietsen. Dit bikepark kenmerkt zich vooral door de vele drops en (zeer) steile afdalingen! Als je erop af rijdt zie je soms niet wat er zich aan het einde bevindt. Flinke mindf*cks dus!

Bekijk hier de route info.

05

5. Bikepark Groningen

Een van de allereerste bikeparken die we hadden in Nederland. Dus qua ervaring in routes bouwen zit het hier wel snor.

Maar… dit bikepark is wel meer een park voor de downhillers onder ons, dus met een gewone mountainbike kom je niet ver. Of juist wel, maar niet op de juiste manier. Anyway, je snapt het vast wel.

Er liggen 3 banen van 300 meter met een hoogteverschil van 30 meter. Niet echt te vergelijken met de trails in de bergen, maar Groningen is dan ook een stuk dichterbij. En ze hebben echt wel iets tofs gebouwd!

Bekijk hier de route info.

06

6. Bikepark Rotterdam

Ook in de omgeving van Rotterdam valt er genoeg te beleven. Bikepark Rotterdam is een mountainbike parcours met verschillende uitdagende routes en obstakels. Zo vind je er een singletrack, pumptrack en skills parcours.

Het is geschikt voor alle niveau's. Wil je nog beter worden? Pak dan eens een clinic mee!

Bekijk hier de route info.

07

7. Indoor MTB Almere + MTB Skills park Almere

Regen, bagger, wind? Nooit van gehoord! Bij Indoor MTB Almere rijd je gewoon op een overdekte route. Hoe vet!

En ze hebben de route van 4 kilometer onderverdeeld in diverse niveau’s. Dus iedereen kan er terecht! Je vindt er nortshores, drops, een wallride en pumptrack.

Bekijk hier de route info.

En als je dan toch in Almere bent pak dan meteen het MTB Skills park mee. Naast de 1000 meter singletracks zijn er diverse elementen toegevoegd zoals kombochten, rock garden, pumptrack, drop-offs, technische beklimmingen, een wipwap en evenwichtsbalk. Ook zijn er meerdere MTB trails te vinden in Almere.

Bekijk hier de route info.

Let op: het indoor bike park en skills park zijn losstaande organisaties. Indoor MTB Almere vraagt entree en voor het MTB Skills park heb je een vignet met toegangscode nodig.

Naast bovenstaande bikeparken zijn er nog wel wat meer te vinden in Nederland. En ook worden er steeds meer routes voorzien van technische features. Gelukkig maar, want dat maakt het MTB-en weer een stuk toffer! En bij de UCI wereldbeker wedstrijden zie je de trails ook steeds uitdagender worden.

Gerelateerd

Dit zijn de snelste cross-country mountainbikes van …3 minuten lezen
Dit is de UCI MTB kalender voor 2021!3 minuten lezen
Dit zijn de vetste mountainbike routes in Nederland6 minuten lezen
Hoe vind jij de beste mountainbike route?4 minuten lezen
Deze Nederlandse Bikeparken moet je bezocht hebben! (2024)

FAQs

Wat is het populairste mountainbikeparcours in Nederland? ›

Mtb route in Schoorl

Een van de mooiste én meest populaire mtb routes van Nederland, vind je in Schoorl. Deze route is geliefd vanwege de mooie afwisseling in landschappen. Van de duinen rijd je naar stukken bos en van het strand rijd je naar de heide.

Kan iedereen mountainbiken? ›

Iedereen zonder medische afwijking en voldoende motivatie kan mountainbiken.

Wat is de duurste mountainbike ter wereld? ›

1) 24K Gold Extreme Mountain Bike: 900.000 euro

De mountainbike - of eigenlijk fatbike - editie van de nummer 3 van het lijstje. Meer goud, dus duurder. Door al dat goud is de fiets wel zwaar: 24 kilo. Maar hé, je moet er - naast de 900.000 euro - wat voor over hebben om er als golden boy/girl bij te tijden.

Hoeveel mountainbikers zijn er in Nederland? ›

De schattingen over het aantal mountain- bikers in Nederland lopen uiteen van 60.000 tot 180.000. Ongeveer 20.000 mountainbi- kers zijn aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) of de Koninklijke Neder- landse Wieler Unie (KNWU), waarvan er zo'n 1.000 regelmatig deelnemen aan wedstrij- den.

Kan een vrouw op een heren mountainbike? ›

Als vrouw kunt u natuurlijk prima op een heren mountainbike rijden, maar een damesfiets houdt rekening met deze verschillen. Vaak is de afstand tussen stuur en zadel iets korter en is de framebuis iets lager geplaatst.

Is mountainbiken gezond? ›

Verbetert de conditie door mountainbiken

Naast dat je tijdens het mountainbiken jouw spieren aan het trainen bent, is mountainbiken vooral een sport die bijdraagt aan het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen. Je traint hiermee je hart en longen.

Hoeveel val je af met mountainbiken? ›

Hoeveel calorieën verbrandt een mountainbiker?
MountainbiketijdCalorieverbruik
15 min147 kcal
30 min294 kcal
60 min588 kcal

Waar mountainbiken Olympische Spelen 2024? ›

MTB-parcours Olympische Spelen 2024

Het mountainbikeparcours van de Olympische Spelen 2024 ligt niet in Parijs, maar buiten de stad op een kunstmatige heuvel in de gemeente Elancourt. De heuvel bestaat sinds de jaren '70 en is inmiddels flink begroeid. Het parcours is volledig specifiek aangelegd.

Wat is de beste mountainbike van Trek? ›

Beste mountainbike onder €1500: Trek X-Caliber 9

De Trek X-Caliber 9 is een hoge kwaliteit mountainbike die geschikt is voor zowel de beginner als de meer gevorderde mountainbiker. Ook als je graag zo snel mogelijk over cross-country paden fietst is de Trek X-Caliber de fiets voor jou.

Wat is een goede gemiddelde snelheid mountainbike? ›

De gemiddelde snelheid van een mountainbike is afhankelijk van of je op een verharde weg of onverharde weg fietst. Op een verharde weg ligt de gemiddelde snelheid van een mountainbike rond de 20 km per uur. Op een onverharde weg ligt de fietssnelheid rond de 10 tot 15 km per uur.

Is mountainbiken goed voor je? ›

De Lichamelijke Gezondheidsvoordelen van mountainbiken

Mountainbiken biedt zowel aerobe als anaerobe training. Tijdens lange ritten werk je aan je uithoudingsvermogen door te trainen op 60% tot 80% van je maximale hartslag, wat dan weer vetverbranding stimuleert en je (sport)conditie verbetert.

References

Top Articles
Best Dead by Daylight Blight build
[Dead By Daylight] Yes, You Can Pet the Dracula - Page 3
Maxtrack Live
Dunhams Treestands
Diario Las Americas Rentas Hialeah
Craigslist Niles Ohio
³µ¿Â«»ÍÀÇ Ã¢½ÃÀÚ À̸¸±¸ ¸íÀÎ, ¹Ì±¹ Ķ¸®Æ÷´Ï¾Æ ÁøÃâ - ¿ù°£ÆÄ¿öÄÚ¸®¾Æ
P2P4U Net Soccer
Qhc Learning
Echat Fr Review Pc Retailer In Qatar Prestige Pc Providers – Alpha Marine Group
Andhrajyothy Sunday Magazine
Mikayla Campinos Laek: The Rising Star Of Social Media
CDL Rostermania 2023-2024 | News, Rumors & Every Confirmed Roster
1989 Chevy Caprice For Sale Craigslist
Decosmo Industrial Auctions
Tyrone Unblocked Games Bitlife
Aes Salt Lake City Showdown
Shreveport City Warrants Lookup
Barista Breast Expansion
Page 2383 – Christianity Today
Mta Bus Forums
Margaret Shelton Jeopardy Age
TMO GRC Fortworth TX | T-Mobile Community
Biografie - Geertjan Lassche
Maisons près d'une ville - Štanga - Location de vacances à proximité d'une ville - Štanga | Résultats 201
Yayo - RimWorld Wiki
Does Royal Honey Work For Erectile Dysfunction - SCOBES-AR
My Dog Ate A 5Mg Flexeril
Willys Pickup For Sale Craigslist
Learn4Good Job Posting
Rlcraft Toolbelt
Nsu Occupational Therapy Prerequisites
All Things Algebra Unit 3 Homework 2 Answer Key
Truckers Report Forums
Leatherwall Ll Classifieds
Heelyqutii
Planet Fitness Santa Clarita Photos
Publictributes
Firestone Batteries Prices
Dickdrainersx Jessica Marie
Coffee County Tag Office Douglas Ga
Samsung 9C8
Syrie Funeral Home Obituary
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
tampa bay farm & garden - by owner "horses" - craigslist
York Racecourse | Racecourses.net
17 of the best things to do in Bozeman, Montana
San Diego Padres Box Scores
Smoke From Street Outlaws Net Worth
Aaca Not Mine
Karen Kripas Obituary
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6158

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.